Werkwijze

Coaching is voor mensen die bereid zijn om te willen veranderen. Er zijn veelal onbewuste redenen voor ons gedrag en hoe je je voelt. Onbewuste patronen leiden naar verloop van tijd tot fysieke problemen, stress, blokkades of angst. Met coaching leer je in jouw eigen spiegel te kijken, maak je pas op de plaats en verwerf je inzicht in jouw vastgeroeste, ingesleten gewoontes, overtuigingen en oordelen die in de weg zitten.
 
Werkwijze  

Coaching is gericht op hetgeen er nu speelt in je leven. Ik stel je vragen om inzicht bij je te creëren, we gaan aan de slag om emoties en gedachten los te laten en ik geef je informatie over het bewustwordingsproces. Coaching gebeurt op een wijze die past bij jou en jouw manier van leren. 

Meestal verzetten we ons tegen nare gevoelens en irritaties, we willen ze niet en daarmee houden we ze onbewust in stand. In een sessie gaan we emoties of gedachten die nu opspelen onderzoeken, erkennen, accepteren en loslaten. Door emoties te erkennen maken we het onbewuste bewust, door emoties te accepteren laten ze jou los en verdwijnt het uit je systeem. Vervolgens bekrachtigen we het gewenste gevoel. Steeds spiegelt het leven waar je nog niet vrij bent en deze actuele situaties en emoties gebruiken we in de coaching.     

Globaal verloop van een sessie: 

 1. Bespreken wat er nu speelt. Wat belemmert? Wat wil je graag wat nu niet lukt of lastig voor je is?

 2. Ontspanningsoefening

 3. Je maakt kennis met verschillende oefeningen die je - tijdens de sessies en later thuis -  helpen contact te maken met de lichamelijke sensaties en emoties. De één ervaart dit als vrij gemakkelijk en iets natuurlijks, voor de ander is dit nieuw en dienen we door onbewuste beschermingsmechanismen te gaan. Je leert de eigen beschermingsmechanismen herkennen waaronder analyseren, erboven zweven, vluchten, verdoven, strenge normen hanteren, projecteren, identificeren met rollen of vasthouden aan controle. De verschillende technieken die we inzetten helpen om je hiervan bewust te worden en om er doorheen te gaan om de onderliggende emotie te voelen.

 4. Je leert diepliggende patronen en angsten los te laten. Door emoties - afwijzing, verdriet, boosheid, angst- te (h)erkennen, te voelen, te accepteren en deze laag voor laag los te laten. Vervolgens leer je het gewenste gevoel -liefde, vreugde, kracht, rust, vrede- te versterken.

 5. Je leert wat vergeven van verwachtingen over jezelf en anderen is en hoe de toepassing hiervan in je dagelijks leven je eenvoudig verder kan helpen.

 6. Je leert alles over projecties en hoe je ze kan gebruiken voor zelfonderzoek.

 7. Je purpose ontdekken of je bestemming op verschillende gebieden zoals werk en relatie. Je leert wat het betekent om te leven vanuit focus en flow.  


Achtergrond van mijn werkwijze
Als coach heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd en kennis gemaakt met methodes zoals o.a.: vergeving vanuit de cursus in wonderen, systemisch werken,  meditatie holosync, the Work van Bryon Katie, Sedona methode, focus techniek, creatiespiraal en geweldloze communicatie. Mijn werkwijze is een combinatie van al deze methodes.

Resultaat
Om maximale progressie te ervaren is het raadzaam om dagelijks te oefenen om zo vertrouwd te raken met mijn werkwijze, intenser te voelen en bewust te worden van blokkades. Alles wat aandacht krijgt groeit. Soms heeft iets ook tijd nodig om te rijpen. 

Goed om te weten... 

 • De ervaring leert, dat je na de sessies, moeheid kan ervaren omdat je lang weggestopte emoties gaat toelaten.

 • Als je net een patroon volledig hebt losgelaten dient zich veelal het volgende alweer aan. Het dagelijks leven (bij elke irritatie, boosheid, afwijzing, oordeel) spiegelt je steeds waar je nog niet vrij bent.

 • In het begin van het traject zal er eerst gewerkt worden aan draagkracht creëren, contact maken met voelen, beschermingsmechanismen bewust maken, voordat we daadwerkelijk contact kunnen gaan maken met diepliggende patronen en angsten. Ik zal steeds verwachtingen en progressie van je ontwikkeling met je monitoren.

 • Realiseer dat vrij worden op verschillende gebieden een proces is. Je zult stap voor stap ervaren dat je lichter, speelser, krachtiger en effectiever gaat leven. Je voelt je compleet, volgt je bestemming en creëert moeiteloos.